>> Agenda

27 oktober 2020 - Tussen de letters!

Kan een boek ons meer over het belang van herinneringen vertellen dan een neurochirurg? Is een schrijver ons soms beter van dienst dan een psycholoog? Waarom is het ene postmoderne boek fantastisch en het andere ronduit irritant? En waarom gebruiken we zo’n moeilijke woorden als postmodern? Is het erg als je nog nooit van Roger van de Velde hebt gehoord? En wat hebben hedendaagse rappers en onze oudst gekende auteur Henric van Veldeke met elkaar gemeen?
Ontdek het allemaal tijdens het nieuwe seizoen van de pittige, literaire boekenshows ‘Tussen de Letters’. Vier speelse avonden lang raden auteurs je titels aan, diagnosticeert een dokter personages uit romans of leggen we je uit waarom een boek dat geen lezers vindt, toch de moeite is. Ook een auteur op de vlucht deelt zijn verhaal en leest voor uit eigen werk. Tot slot laten we je elke avond proeven van de Nederlandstalige Literaire Canon en neemt elke aanwezige deel aan onze boekentombola.
Op onze eerste avond is "Alsof het voorbij is" van Julian Barnes ons centrale boek. Zijn Erik Vlaminck en Nisma Al-Aklouk (Palestina) van de partij en vissen we "Van de koele meren des doods" van Frederik van Eeden op uit de Canon.
gepubliceerd op 8/10/20, 11:54