>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Liefde

TITEL: Liefde

GENRE: non-fictie

AUTEUR: Dirk De Wachter

UITGEVERIJ: Lannoo

GELEZEN DOOR: Margot

BOEK: Geen onderwerp waar zoveel over geschreven is als over de liefde.
Talloze verhalen, meningen en invalshoeken vind je in de rekken van al even talloze boekhandels. Fictie & non-fictie, Shakespeare en Hugo Claus, filosofische essays of dunne stationsromans, lijvige romancycli of korte gedichten: de liefde en de letteren leven al eeuwenlang in intense symbiose.

Je zou je dan ook kunnen afvragen wat Dirk De Wachter, de Nick Cave van de psychiatrie, daar nog aan toe te voegen heeft.

Wel, het warme hart dat De Wachter toedraagt aan verliefde zielen - met alle zieleroerselen van dien - maakt het erg aangenaam om samen met hem te mijmeren over het thema.
Verwacht in het boek geen grote antwoorden en al zeker geen goedkoop liefdesadvies van Vlaanderens bekendste psychiater.
Dirk De Wachter voert je gewoon een 100-tal pagina's twijfelend en bedenkend mee en probeert je zoveel mogelijk aspecten van de liefde te laten zien. Met een open gemoed, kritische blik en warm hart bekijkt hij aan de hand van citaten, idee├źn en losse opmerken wat de liefde allemaal met ons doet en kan doen.
Bedenkingen die niet loslaten, beelden die blijven hangen en opmerkingen recht uit het hart: daarvoor nemen we graag nog eens een boek ter hand.

gepubliceerd op 23/01/15, 14:42