>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Overspel

TITEL: Overspel

GENRE: roman

AUTEUR: Paulo Coelho

UITGEVERIJ: Arbeiderspers

GELEZEN DOOR: Margot

BOEK: De nieuwste Coelho deed me watertanden toen hij met zijn glimmende kersenomslag lag te blinken in Het Voorwoord. Dat de titel 'Overspel' mijn facinatie nog bijkomend prikkelde zal ik niet ontkennen.

(Uiteindelijk bleek het om een roman te gaan en geen handleiding. Ontgoocheling troef (nvdr))

Coelho overtuigde ons van zijn schrijven met 'Elf minuten' en 'Veronika besluit te sterven' en wist zowat heel de wereld op zijn hand te krijgen met 'De alchemist'.
We waren dan ook erg nieuwsgierig wat de Braziliaanse auteur deze keer voor ons in petto had.
In 'Overspel' volgen we Linda, een vrouw van eenendertig die door de dagdagelijkse sleur in haar huwelijk tot uitersten gedreven wordt. Coelho beschrijft in zijn gekende stijl hoe Linda ondanks haar drang om te behouden wat ze heeft, toch een zoektocht onderneemt naar wat er anders kan in haar leven, met verlies van eigenheid en zelfrespect als mogelijke keerzijde van de medaille. Zo'n queeste levert heel wat interessant leesvoer op en Coelho puurt als vanouds treffende gedachtegangen en boeiende citaten uit het wedervaren van Linda.
Helemaal beklijven deed 'Overspel' niet, het niveau van 'Elf minuten' of 'Veronika besluit te sterven' ligt net een trapje hoger. Wat niet wegneemt dat een nieuwe Coelho altijd wel iets in petto heeft.

gepubliceerd op 23/01/15, 15:10