>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


The Eyre Affair

TITEL: The Eyre Affair

GENRE: roman

AUTEUR: Jasper Fforde

UITGEVERIJ: Hodder & Stoughton

GELEZEN DOOR: Gert

BOEK: Lezen die handel.

Veel meer hebben we daar eigenlijk niet aan toe te voegen. Ook al gaan we dat wel doen. Anders is het echt wel een schrale recensie. Die naam niet waardig. En dat willen we niet.

Dus beginnen we met een kleine synopsis. Hoewel ons dat zinloos lijkt. Want die kleine schets van de context zegt niet veel over hoe origineel het boek is. En hoe goed het geschreven is. Maar toch. Het boek handelt dus over de literaire detective Thursday Next die de strijd moet aangaan met crimineel meesterbrein Acheron Hades.

Een detective zegt u? Ja, maar veel meer dan dat. Een spannend boek? Ja, maar zoals u nog niet gelezen heeft. Fantasievol? Absoluut. Uniek? Zeer zeker.

Goh, hoe meer we verrast en onder de indruk zijn van een boek, hoe moeilijker het schrijven van een zinvolle recensie. Valt dat op?

In ieder geval: The Eyre Affair is een hoogst origineel, leuk opgezet, fantasievol en goedgeschreven boek met veel vaart, originele idee├źn, knap uitgewerkte plot en boordevol humor.

Fforde combineert dat alles op een vlotte manier en stoffeert 'The Eyre Affair' ook nog met een afgewogen dosis maatschappelijke relevantie.

Knap. We waren danig onder de indruk. Of had u dat vermoeden al?

Lezen die handel.

gepubliceerd op 1/02/15, 11:39