>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


De stad van de dromende boeken

TITEL: De stad van de dromende boeken

GENRE: roman

AUTEUR: Walter Moers

UITGEVERIJ: Houtekiet

GELEZEN DOOR: Gert

BOEK: Walter Moers. We werden er door heel wat klanten op gewezen, zijn boeken leken ons vanuit het rek altijd gretig aan te staren, maar we kwamen er niet toe ons in zijn universum in te lezen.

Toen was er eind 2014 de Koning van Papier (http://meandertaal.weebly.com/paper-cuts.html) die ons kwam vergezellen in Het Voorwoord Alter Ego en ons nadien bij pot en pint vertelde dat hij de inspiratie voor zijn schitterende theaterproject opdeed tijdens het lezen van "De Stad van de Dromende Boeken" van Walter Moers.
Daar was hij weer. Walter Moers. Natuurlijk was "De Stad van de Dromende Boeken" net uitverkocht. En daar hadden we onze zinnen op gezet. Want zo gaat dat.

Toen was er begin 2015 een sympathieke klant die eens met strenge hand haar boekenkast had uitgemest en twee dozen tweedehandsboeken naar de winkel bracht. En wat staarde ons aan vanop de bodem van de derde doos? Juist, "De Stad van de Dromende Boeken" van Walter Moers. Want zo gaat dat.

Nog geen 2 dagen later doken we gretig het unieke universum van 'Zamonië" in en lieten ons meevoeren in de wondere wereld van de Zamonische literatuur en het wedervaren van schrijvers, dichters, uitgevers en boekhandelaars in "Boekheem" zoals opgetekend door Hildegunst von Mythenmetz en vertaald door Walter Moers.

U voelt het al: Moers weet als geen ander een uniek universum te scheppen en als lezer wandel je daar graag in rond. De personages zijn even uniek als de wereld waarin ze zich bewegen, maar Moers geeft ze wel een geloofwaardig karakter mee. We trekken naar Boekheem in het spoor van Hildegunst von Mythenmetz, die op zoek gaat naar de auteur van een manuscript met daarop de beste literaire tekst die Hildegunst ooit gelezen heeft.
Wat volgt is een fantasierijke avonturenroman met verrassende plotwendingen, complotten, duistere en tragische figuren in een indrukwekkend decor.

Veel meer hoeven we er niet over kwijt, we verslonden het boek in hoog tempo, lazen regelmatig met de glimlach op de lippen en genoten ook van de illustraties die Moers aan zijn werk toevoegt.

Leestip.

gepubliceerd op 6/03/15, 11:31