>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Stof

TITEL: Stof

GENRE: spanning

AUTEUR: Hugh Howey

UITGEVERIJ: Uitgeverij Q

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 19.00

BOEK: Dat is alleszins Hugh Howey's verdienste: nadat we Silo lazen, lieten we alles wat we aan het lezen waren vallen telkens er een nieuw deel in de trilogie verscheen.
Voor 'Schakel' deden we dat, en vorige week ook voor 'Stof' het slot van de trilogie.

Wederom moeten we Howey alle lof toezwaaien voor zijn vlotte schrijfstijl en zijn doordachte en erg goed uitgewerkte plot.

En - een ziekte waar sommige trilogieën wel durven aan lijden - deel 3 is nog steeds even spannend en vlot als de andere delen. Toen we het aantal bladzijden zagen slinken, twijfelden we zelfs even of hij alle uitgegooide plotlijnen nog tijdig ging samen krijgen. Maar geen nood, Hugh Howey wist goed waar hij mee bezig was.

In 'Stof' wordt het gehele plaatje - waarom mensen in een ondergrondse silo wonen - uit de doeken gedaan, waarbij we toch nog voor de nodige verrassingen komen te staan. Het tempo, de plotwendingen en de karakters blijven ook nu weer stevig overeind en hoewel we geneigd zijn te zeggen dat dit slotdeel misschien een tikkeltje teveel melodrama met zich meekreeg, doet dat erg weinig of niets af aan het geheel.

De 'Silo-trilogie' van Hugh Howey is een meesterlijk staaltje post-apocalyptische spanning met geloofwaardige personages, een sterke plot en geshreven in een razende vaart. Absolute aanrader me dunkt.

gepubliceerd op 8/03/15, 21:19