>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Het recht van de Radch

TITEL: Het recht van de Radch

GENRE: Sf-roman

AUTEUR: Ann Leckie

UITGEVERIJ: Luitingh-Sijthoff

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 19.99

BOEK: De Amerikaanse auteur Ann Leckie gooide hoge ogen met haar sf-debuut "Het recht van de Radch". Na publicatie in 2013 werd het bekroont met de 4 grootste onderscheidingen in het genre. (Hugo Award, Nebula Award, Arthur C. Clarke Award & BSFA Award)

Het boek schetst een fascinerende toekomst waarin mensen ingelijfd worden door de Artificiële Intelligentie van ruimteschepen. 'Recht van Toren' was daar eentje van, maar hoofdpersonage Breq is alles wat daar nog van overblijft. De reden van de tocht die Breq onderneemt wordt slechts stilaan duidelijk terwijl het verhaal je steeds verder meeneemt in de maatschappelijke status waarin het heelal zich bevindt. Leckie schreef een meeslepend verhaal met een fascinerende en goed uitgewerkte plot.
Door haar visie op de rol van de verschillende geslachten in de samenleving van de toekomst, geeft ze het boek meteen ook huidige maatschappelijke relevantie mee.

"Het recht van de Radch" is een goed geschreven en verslavend boek met veel vaart, een sterke plot en straffe personages. Leestip, wat ons betreft.

gepubliceerd op 4/06/15, 12:33