>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Mars

TITEL: Mars

GENRE: thriller

AUTEUR: Andy Weir

UITGEVERIJ: Karakter

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 19.95

BOEK: Zo, 333 blz. in enkele uurtjes. Moeten we er nog bij vertellen dat 'Mars' een pageturner van jewelste is?

'Mars' werd oorspronkelijk als e-book in eigen beheer uitgebracht. Het verhaal kende zo'n succes dat reguliere uitgevers al gauw stonden te dringen om het in hun fonds te mogen opnemen.

We begrijpen inmiddels waarom.

'Mars' vertelt het wedervaren van astronaut Mark Watney die bij een missie op Mars in een zandstorm terecht komt. Zijn mede-astronauten weten niet beter dan dat hij dood is, de missie wordt afgeblazen en Mark blijft moederziel alleen op Mars achter.
Wat volgt is een overlevingsdrama met een geweldige spanningsboog die stevig en wetenschappelijk onderbouwd wordt. Andy Weir heeft daarvoor geen scifi toeren nodig, alles lijkt mogelijk met de kennis en middelen die we over de hedendaagse ruimtevaart beschikken.
Hoewel we bij aanvang een beetje worstelden met de stijl, zit het verhaal zo strak en heeft het zoveel vaart dat we ons genadeloos lieten mee zuigen. Het geheel wordt ook nog gekruid met de nodige humor, of zou jij meer dan een jaar lang op Mars willen vastzitten met alleen maar disco-muziek ter beschikking?

Het boek bevat zinvolle en geloofwaardige plotwendingen en weet tot de laatste bladzijdes de spanning op te bouwen.
Puik werk, heerlijk om in één ruk te verslinden.

gepubliceerd op 21/06/15, 08:21