>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Het nulnummer

TITEL: Het nulnummer

GENRE: roman

AUTEUR: Umberto Eco

UITGEVERIJ: Prometheus

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 19.95

BOEK: We hebben Umberto Eco altijd graag gelezen en dat was met 'Het nulnummer' niet anders.
Oké, zijn vorige 'De begraafplaats van Praag' kon niet echt meer tippen aan de onvergetelijke 'De naam van de roos' of 'De slinger van Foucault'. Maar onze goesting werd gestimuleerd omdat Eco (83 lentes jong inmiddels) het ditmaal over een andere boeg gooide.
Voor het eerst schreef de Italiaan een roman die zich in ons huidig tijdsgewricht afspeelt en is het boek geen dikke turf.

In Het nulnummer krijgen een aantal journalisten de opdracht om enkele dummies voor een krant te maken, zodat de financier van het project die kan gebruiken om zich toegang tot de machtsregionen te verschaffen.
Eén en ander loopt uit de hand wanneer één van de journalisten op een complot lijkt te stuiken.

Eco gebruikt het verhaal om kritische kanttekeningen te maken bij de rol van de media in onze maatschappij en de goedgelovigheid van de goegemeente.

Het Nulnummer zal niet de geschiedenis ingaan als één van Eco's beste boeken, maar het las aangenaam, bevatte leuke ideeën en had een voortreffelijke spanningsboog.

Kortom, zelfs het mindere werk van Umberto Eco is lezenswaardiger dan heel wat andere titels die op de markt verschijnen.

Aangenaam tussendoortje van een groot schrijver.

gepubliceerd op 3/07/15, 12:32