>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Station Elf

TITEL: Station Elf

GENRE: roman

AUTEUR: Emily St. John Mandel

UITGEVERIJ: Atlas Contact

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 21.99

BOEK: Mooi. Erg mooi.

Ja, Station Elf speelt zich af in een post-apocalyptische samenleving en werd bekroond met de Arthur C. Clarke prijs, maar nee, Station Elf is geen klassieke science fiction roman en heeft even weinig te maken met bv. De Hongerspelen als Jommeke met Hugo Claus.

Station Elf handelt over de dood van de beroemde acteur Arthur Leander op het toneel terwijl hij de rol van zijn leven speelt. Diezelfde avond strijkt een dodelijk griepvirus neer op het Noord-Amerikaanse continent. Bijna de hele bevolking gaat hieraan ten onder.

Twintig jaar later trekt Kirsten, een actrice van het Reizende Symfonieorkest, langs de nieuwe nederzettingen rondom de Grote Meren om Shakespeare op te voeren voor de overlevenden van de ondergang.

Het boek verhaalt over een aantal personages vlak voor de ondergang van de wereld en het wedervaren van de mensen in het Reizende Symfonieorkest.

Emily St. John Mandel gebruikt dit kader om een erg mooi en melancholisch boek te schrijven over verlangen, verloren onschuld en heimwee.
Station Elf is prachtig geschreven, baadt in een poëtische sfeer en heeft een indrukwekkend mooie plot.
We hebben het boek graag gelezen en raden het u even graag aan.
gepubliceerd op 21/08/15, 13:09