>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Hotel Rozenstok

TITEL: Hotel Rozenstok

GENRE: roman

AUTEUR: Christophe Vekeman

UITGEVERIJ: Arbeiderspers

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 18.99

BOEK: Christophe Vekeman is gestopt met schrijven. Althans zijn alter ego dat de hoofdrol speelt in 'Hotel Rozenstok'. Hij breekt zijn schrijfpotlood in twee en moet op zoek naar een andere baan.

Vekeman begint het boek met de opsomming van een aantal plots van boeken die hij niet gaat schrijven, wat meteen tot de nodige hilariteit leidt.
Vervolgens moet de gestopte schrijver op zoek naar een baan, en weer zijn we vertrokken voor enkele grappige hoofdstukken met amusante bedenkingen en strakke dialogen. Een vlot tempo, de nodige humor en enkele existentiële bedenkingen zorgen al snel voor het nodige leesplezier.
Vervolgens trekt de ex-schrijver op bezinning naar Hotel Rozenstok in het Nederlandse plaatsje L. waar zich een nieuwe plot ontspint. We verlustigen ons samen met Vekeman in de uitbaatster van het hotel en laten ons meevoeren op de dunne grenzen van feiten en fictie die Vekeman het hele boek door bewandelt.
Knap staaltje literatuur, waarover we in de boekhandel met de schrijver zelve mochten nakaarten. Aangenaam boek, aangenaam gesprek, missie volbracht, mijnheer Vekeman.

gepubliceerd op 1/10/15, 13:48