>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


En uit de bergen kwam de echo

TITEL: En uit de bergen kwam de echo

GENRE: roman

AUTEUR: Khaled Hosseini

UITGEVERIJ: De Bezige Bij

GELEZEN DOOR: Caroline

BOEK: De nieuwe Khaled Hosseini beperkt zich niet meer uitsluitend tot Afghanistan zelve maar werd een multiculturele collage die zich afspeelt in Parijs, Kabul, Griekenland,... Hosseini kiest zowel voor zijn personages als zijn verhalen een breder spectrum dan in zijn vorige romans: we krijgen een blik in de Afghaanse cultuur door de bril van kinderen, ouderen,... en leren uit familiesagas de impact van de cultuur op mensen hun levens kennen.
In verschillende contexten en verhalen laat Hosseini zijn personages weerkeren, zodat je als lezer een nauwe band met hen kan ontwikkelen. Verder blijft Hosseinis werk vlot leesbaar en aangrijpend.
De keuze om meerdere personages in verschillende contexten te gebruiken bezorgt je als lezer de nodige afwisseling en schept een genuanceerde en ruime blik op een land dat zijn oorlogswonden likt. Waar zijn vorige boeken misschien iets meer diepgang creƫerden omdat de verhaalstructuur rechtlijniger was en het aantal personages beperkter, lijkt hier net de afwisseling voor kracht en impact te zorgen. We raden de nieuwe Hosseini met genoegen aan.

gepubliceerd op 22/05/13, 15:56