>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Val

TITEL: Val

GENRE: roman

AUTEUR: Roderik Six

UITGEVERIJ: Prometheus

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 19.95

BOEK: Enkele jaren geleden genoten we van 'Vloed', het frisse en goed geschreven debuut van ex-collega-boekhandelaar Roderik Six.
We moesten even geduld hebben, maar dit najaar verscheen 'Val', een boek waarnaar we reikhalzend uitkeken.
Terecht, zo bleek na gretige lezing: Six heeft zijn stijl verder aangescherpt en met Val een erg sterke 2de roman geschreven.

Een jonge stadsdokter trekt naar Fall, een afgelezen vissersdorp omgeven door een peilloos woud en neemt daar de plaats in van de overleden dorpsarts. In een donkere sfeer en een - soms bezwerende - erg mooie stijl, krijgen we bij mondjesmaat info over het verleden van beide artsen en de sfeer in het dorp, waar ieder personage zijn donkere kantjes heeft.

Six lijkt soms een thriller te schrijven, maar gebruikt die elementen vooral om de spanning op te drijven en sfeer te scheppen. Val blijkt uiteindelijk geen plotgedreven boek waarin alles mooi op zijn plaats valt maar een krachtige, duistere roman die mijmerend afdaalt in de verborgen krochten van de menselijke geest.

Overtuigd werden we helemaal door enkele scènes waarin Six bloedmooi de prachtige aanloop schetst en dan even bloedmooi de confronterende gruwel die er op volgt uitschrijft.

Indrukwekkend! We tellen nu al af naar het derde boek van Six!

gepubliceerd op 30/12/15, 12:51