>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


De geschiedenis van mijn tanden

TITEL: De geschiedenis van mijn tanden

GENRE: roman

AUTEUR: Valeria Luiselli

UITGEVERIJ: Karaat

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 19.50

BOEK: Valeria Luiselli behoort tot dat kleine kransje schrijvers die we onmiddellijk beginnen lezen als er een nieuw boek van hun hand verschijnt.

Met haar debuut Valse Papieren wist ze al moeiteloos de aandacht van de internationale literaire wereld op zich te vestigen en haar eerste roman 'De gewichtslozen' was een volstrekt uniek en indrukwekkend boek waarmee ze bevestigde dat ze die aandacht waard was.

"De geschiedenis van mijn tanden" toont opnieuw aan dat Luiselli over een eigenzinnige literaire stem beschikt en dat ze die met verve benut.
Luiselli is vernieuwend, zonder dat ze daar postmoderne kunstgrepen voor nodig heeft, schrijft met zwier en beschikt over een stevige literaire achtergrond die ze met verve gebruikt zonder er mee te koketteren.

In 'De geschiedenis van mijn tanden' krijgen we het verhaal van Snelweg, een veilingmeester die zijn leven pas als geslaagd beschouwd als hij zijn afzichtelijke gebit tot de laatste kies (en voor een flinke som geld) kan laten vervangen.

Snelweg kan - na twee glazen rum - als geen ander Janis Joplin imiteren en beschikt nog over een resem (zinloze?) vaardigheden. Met veel vaart en een flinke dosis humor, loodst Luiselli ons door zijn levensverhaal.
Onderhuids bevat het verhaal fikse kritieken op het reilen en zeilen van de kunstwereld en stelt het vragen over de waarde van dingen.

Origineel vertelt, doorspekt met hilarische literaire knipogen, vlot leesbaar en steeds opnieuw verrassend: De geschiedenis van mijn tanden is een absolute toptitel, dat hij door Uitgeverij Karaat verzorgd werd uitgegeven, is bovendien mooi meegenomen.

Absolute leestip! (Wat zegt u? U moest al aan het lezen zijn!)

gepubliceerd op 19/02/16, 10:35