>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


De doorgang

TITEL: De doorgang

GENRE: roman

AUTEUR: David Mitchell

UITGEVERIJ: Nieuw Amsterdam

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 18.99

BOEK: Nadat we eerder volledig van onze sokken werden geblazen door Wolkenatlas, aangegrepen werden door De niet verhoorde gebeden van Jacob De Zoet en ons helemaal lieten meeslepend door Tijdmeters, lazen we in één nachtelijke ruk De Doorgang uit.

Een vreeswekkend spookverhaal, dat door de hand van David Mitchell een pak indrukwekkender dan doorsnee wordt.

De Doorgang handelt over een geheimzinnige villa die slechts één keer om de negen jaar bestaat en waar een vreemd, angstaanjagend koppel woont. We volgen de verschillende decennia waarin het verhaal zich ontplooit en krijgen slechts bij mondjesmaat meer info over wat er zich allemaal afspeelt en een klein beetje vertrouwen in een eventueel goede afloop.

De Doorgang speelt daarbij met een aantal gelijklopende feiten uit Tijdmeters maar valt perfect als afzonderlijke titel te lezen.

Duister, goed geschreven en strak uitgewerkt: een heerlijk boek om even in te verdwalen, kippenvel incluis. Je betreedt nadien nooit nog zonder nadenken een eenzaam herenhuis...

De Doorgang is zo goed opgebouwd en uitgeschreven, dat we onszelf betrapten terwijl we de personages toeschreeuwden: "Nee, niet naar binnengaan!", "Laat die deur dicht!" Maar aangezien we volwassen, welopgevoede en geoefende lezers zijn, was dat natuurlijk maar bij wijze van spreken ;)

gepubliceerd op 19/02/16, 10:56