>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


The Windup Girl

TITEL: The Windup Girl

GENRE: sci-fi roman

AUTEUR: Paolo Bacigalupi

UITGEVERIJ: Orbit

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 13.95

BOEK: Het is weinigen gegeven om met hun debuut bekroond te worden, maar Bacigalupi mocht met zijn eerste publicatie "The Windup Girl" zowel de prestigieuze Nebula-award, de Locus-award als de Hugo-award op zijn palmares schrijven.

Na lezing begrijpen we waarom.
The Windup Girl speelt zich af in Thailand, dat na de instorting van ons biologische systeem, opnieuw probeert overeind te krabbelen. Grote bedrijven hebben met genetische gemanipuleerde gewassen de nodige plagen in de hand gewerkt en ons eco-systeem ging daar bijna volledig aan ten onder.

In die setting schrijft Bacigalupi een meeslepend, spannend en verrassend boek waarin economisch opportunisme, politiek gekonkelfoes, ego, eergevoel, revolutie, liefde en het fascinerende gegeven van 'Windup girls' (gefabriceerde mensen) naar een zinderende plot leiden.

Het viel ons steeds zwaar om het boek weg te leggen: verrassende plotwendingen en vlotte stijl en fascinerende hoofdpersonages hielden ons tot het einde geboeid. Terechte prijswinnaar me dunkt. Een vertaling? Iemand?

gepubliceerd op 19/02/16, 11:19