>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Old man's war

TITEL: Old man's war

GENRE: SF

AUTEUR: John Scalzi

UITGEVERIJ: Tor Books

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 13.95

BOEK: Tussen optredens, Blue Monday's en comedyavonden door schaarden we nog snel een portie scifi uit ons rek en lazen gretig in 'Old Man's War' van John Scalzi uit 2005.

Scalzi wist ons onmiddellijk te overtuigen met een snedige, vlotte en humoristische schrijfstijl.
Meermaals lazen we verder met een glimlach om de lippen en ook de plot wist ons van meet af aan mee te sleuren.

John scalzi schotelt ons in Old Man's War een toekomstig Amerika voor waarin mensen die 75 jaar worden, zich bijna allemaal spontaan opgeven om bij de Koloniale Strijdkrachten te gaan vechten in het heelal. De logica die ze daarvoor hanteren is dat het leger toch niets met oude mensen is, zodat ze ervan overtuigd zijn dat ze één of andere verjongingskuur zullen ondergaan.

Hoe dat is zijn werk gaat is de moeite van het ontdekken waard en hoe Scalzi die scènes uitschrijft is helemaal om je rot te amuseren. Old Man's War heeft verder nog een stevige spanningsboog, behoorlijke dosis actie, de nodige romantiek & drama en laat zich tussendoor ook nog wat semi-filosofische of existentialistische vragen ontvallen.

In drie dagen hapten we ons gretig door de 458 pagina's om uiteindelijk, heerlijk zuchtend, de laatste bladzijde om te slaan. Lekker zeg!

Scalzi maakte er inmiddels een reeks van, dus wie verkocht is, kan gerust zijn.

gepubliceerd op 3/03/16, 10:50