>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Het schrift van Perle

TITEL: Het schrift van Perle

GENRE: (jeugd)roman

AUTEUR: Timothée de Fombelle

UITGEVERIJ: Querido

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 16.99

BOEK: Een boek om de 5 jaar. Als je fan bent van de auteur is dat best frustrerend, maar hé, als die auteur steeds kwaliteit aflevert, dan is het aan ons om geduldig te zijn.

We ontdekten Timothée de Fombelle na zijn debuut 'Tobie Lolness' in 2006: een fantastisch sprookje in twee delen dat ons meteen wist mee te slepen omwille van de indrukwekkend vlotte schrijfstijl van de Fombelle, de immer strakke spanningsboog van het verhaal en de heerlijk fantastische setting.

In 2011 was er 'Vango', ditmaal een avonturenroman in twee delen met wederom een ongelooflijke spanningsboog, diezelfde vlotte schrijfstijl en een knappe historische setting.

Geduld is een schone deugd, maar na Vango begonnen we bijna te denken dat de Fombelle zijn pen aan de wilgen had gehangen tot plots 'Het schrift van Perle' verscheen.

Het hoeft geen betoog dat we er ons meteen in verdiepten en in twee dagen doorheen dit (alweer) heerlijke boek lazen.

Ditmaal houdt de Fombelle het bij één deel, waarin hij de avonturenroman, het geschiedkundige verhaal en de sprookjeswereld vakkundig door elkaar weeft. Zullen we het weer over zijn vlotte stijl, strakke spanningsboog en straffe plots hebben? Nee, u zou het intussen wel begrepen moeten hebben: lezen, verdikke! Heel dat oeuvre! Zeg dat wij het gezegd hebben!

(En beste uitgever, wanneer komt die heruitgave van Tobie Lolness eraan? Alstublieft, dank u wel!)

gepubliceerd op 3/03/16, 16:56