>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Aardzee-trilogie

TITEL: Aardzee-trilogie

GENRE: fantasy

AUTEUR: Ursula le Guin

UITGEVERIJ: Meulenhoff

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 24.99

BOEK: Tussendoor spijkeren we graag onze kennis over klassieke fantasy-literatuur bij. De Aardzee-trilogie van Ursula le Guin stond al even klaar in onze boekenkast en mag nu eindelijk verhuizen van het 'te lezen' deel naar de 'gelezen' afdeling. Want structuur en overzicht, zo zijn we helemaal.

De Aardzee-trilogie vertelt ons het wedervaren van Ged, een tovenaar die we volgen vanaf zijn eerste kennismaking met magische krachten tot op het hoogtepunt van zijn wijsheid en macht.
Het bekendste werk van Ursula le Guin behoort niet voor niets tot de klassiekers in het fanatsy-genre: een vlot geschreven en meeslepend epos waarin le Guin ook de nodige levensvragen of ideeën weet te verwerken.

Oorspronkelijk gepubliceerd in 3 delen (1968 Machten van de Aardzee - 1970 De tomben van Athuan - 1972 Koning van de Aarzee) wordt de trilogie momenteel in 3 luxe gebonden delen heruitgegeven door Meulenhoff.

Le Guin ontving inmiddels voor haar oeuvre de National Book Foundation's Medal for Distinguished Contribution to American Letters (een hele mond vol) en schreef sinds 1990 een vervolg op de trilogie. Doorheen de jaren verschenen ook nog losse verhalen omtrent de Aardzee. Leesvoer genoeg voor de fans!

gepubliceerd op 3/03/16, 12:42