>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Viersprong

TITEL: Viersprong

GENRE: roman

AUTEUR: Geertrui Daem

UITGEVERIJ: Uitgeverij Polis

GELEZEN DOOR: Margot

PRIJS: € 19.95

BOEK: Geertrui Daem was ons al bekend van haar toneelwerk: De Meisjeskamer & Het moederskind zijn toegankelijke stukken in heldere taal die toch de nodige weerhaken bevatten en waarin de psychologie van de personages stevig onder de huid kruipt.

We hadden echter nog nooit een roman van haar hand gelezen en waren dan ook erg nieuwsgierig toen de mooi verzorgde uitgave van 'De viersprong' bij uitgeverij Polis verscheen.

In De viersprong voert Geertrui Daem ons mee naar de gouden jaren '60, naar 4 zussen die samen een pension runnen. De gasten die komen en gaan hebben elk hun eigen invloed op de individuele eigenheid van en de onderlinge relaties tussen de zussen. Langzaam sijpelen de kleine en grote drama's het leven van de vrouwen binnen en krijgt de lezer meer zicht op de tragiek van hun levens.

Het beeld dat de buitenwereld van de zussen heeft, brokkelt langzaam af en het fragiele evenwicht in de familie gaat aan het wankelen. Daem schetst op uitmuntende wijze de radarwerkjes van actie en reactie: het is genieten om zo meegenomen te worden in het verhaal en te ontdekken hoe alle gebeurtenissen hun weg zoeken.

Geertrui Daem bedient zich van een doordachte, toegankelijke stijl en hanteert een mooie taal. Na haar toneelwerk zijn we nu ook helemaal overtuigd van haar kunsten als romancier. Leestip!

gepubliceerd op 3/03/16, 16:55