>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Huid op huid

TITEL: Huid op huid

GENRE: spanning

AUTEUR: Claire North

UITGEVERIJ: Nieuw Amsterdam

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 24.99

BOEK: "De eerste 15 levens van Harry August" vonden we één van de origineelste spannende boeken die we de afgelopen jaren lazen. Claire North is het pseudoniem van een druk bezette (ze publiceert ook nog als Catherine Webb en als Kate Griffin) jonge Britse auteur met een erg vlotte pen.

Toen we nog even wat ontsnappingsliteratuur zochten, grepen we dan ook graag naar het onlangs verschenen 'Huid op huid' haar tweede boek als Claire North.

Wederom viel ons op hoe vlot North wel schrijft en hoe haar verhalen onmiddellijk onder hoogspanning beginnen en die spanningsboog tijdens de volgende 416 bladzijden nooit minder wordt.

In Harry August speelde ze met het originele idee van mensen die steeds opnieuw geboren worden, met behoud van hun ervaringen uit vorige levens, ditmaal krijgen we als concept een soort 'geesten' die via huidcontact van mens naar mens kunnen overspringen en dan tijdelijk die lichamen volledig overnemen. Een leuk gegeven waarmee Claire North geloofwaardig omspringt en dat het boek een enorm potentieel geeft.

Natuurlijk bestaan er dan ook goede en slechte geesten die diametraal tegenover elkaar komen te staan en beheerst dat de plot van het boek.

We lazen ons vlot en genoegzaam door de meer dan 400 pagina's en bleven tot de laatste bladzijdes in het ongewisse over de plot.

Knap werk, meeslepend, spannend en origineel. Wij zijn fan van Claire North!

gepubliceerd op 10/03/16, 16:58