>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Femme Fatale

TITEL: Femme Fatale

GENRE: misdaad/noir

AUTEUR: Robert Leininger

UITGEVERIJ: Areopagus

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 2.00

BOEK: Kijk, dit vinden we grappig:

In onze speurtocht naar donkere misdaadverhalen met een cult-randje, stootten we op Robert Leininger en diens verhaal 'Killing Suki Flood'. We raken gefascineerd en ontdekken dat het boek ooit in het Nederlands verschenen is als 'Femme Fatale'. We zoeken het op, bestellen bij een Nederlandse collega een 2de hands exemplaar en kijken dagelijks ongeduldig in onze brievenbus. Wanneer het boek aankomt, scheuren we haastig de enveloppe open en worden geconfronteerd met zowat de meest foute jaren '80 cover die we ooit in handen hebben gehad.
En wanneer het raderwerk in ons hoofdje helemaal op gang komt... valt onze frank dat we dit boek zo'n drie jaar in huis hebben gehad, waarna we het naar de dozen voor de markt verhuisden en waarna we het tenslotte meegaven met het oude papier.

Dat vinden we dus grappig.

Enfin, het boek dus: Killing Suki Flood is een boek met geschifte personages, een onontkoombare femme fatale (ja, ze komt soms nog in onze dromen voor) een goedige 'slechterik', een door en door slechterik en ook nog domme slechterikken en slimme slechterikken en snelle wagens en weinig kledij en boze stiefmoeders en akelige folterscènes en hulpjes van slechterikken en geweld en nog weinig kleren en nog geweld en achtervolgingen en folterscènes en...

zeiden we al dat de hoofdrol wordt opgeëist door een femme fatale?

een hoop clichés maar goed uitgewerkt aan een snel tempo en met genoeg akelige randjes om het geheel in ons cult-hoekje te duwen.

Hmm, eens rap bij het oud papier gaan kijken...

gepubliceerd op 29/04/16, 15:21