>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Preacher Book 1-6

TITEL: Preacher Book 1-6

GENRE: comic/beeldroman

AUTEUR: Garth Ennis /tekeningen: Steve Dillon

UITGEVERIJ: Vertigo

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 19.95

BOEK: Rock'n roll! Humor! Engelen! Bloedvergieten! Geweld! Sex! Bloed! Drugs! John Wayne! Duivels! Rock'n roll! Nog sex! Rednecks! Vuurgevechten! God! Pastoors! Drank! Bloed! Geweld! Sex! Zinderende plot!

Ziedaar een korte samenvatting van de meer dan 1500 knap getekende, wervelende pagina's van het indrukwekkende, schaamteloos grove, hilarische, über coole en toch gefundeerde 'Preacher'.
De reeks verscheen oorspronkelijk als comic tussen 1995 en 2000 en is vandaag verkrijgbaar in 6 gebundelde Engelstalige paperbacks. (In Nederlandse vertaling zijn deel 1 & 2 verkrijgbaar in hardcover)

In 'Preacher' volgen we een afvallige predikant die bezeten wordt door 'Genesis', een hemelse kracht geboren uit de driften van een engel en een demon. Terwijl de predikant moet afrekenen met zijn eigen verleden, besluit hij op zoek te gaan naar God om die ter verantwoording te roepen voor de wandaden ten opzichte van zijn schepping.
Met bovenstaande als leidraad krijgen we een waanzinnige, razendsnelle roadtrip door Texas en omgeving voorgeschoteld vol kleurrijke, heftige en van de pot gerukte karakters.

Preacher heeft enorm veel vaart is grof, heftig en grotesk en doet de gemiddelde Tarantino-film verbleken alsof het om een nieuwe Disney-productie gaat.

Ja, natuurlijk zal niet iedereen hier even enthousiast over zijn als wij, maar we hebben u in de recensie voldoende redenen gegeven om uw eigen smaak daaraan af te toetsen.

Wat ons betreft een absolute leestip. We kijken er zelfs nu al naar uit om de reeks te herlezen, want weet je: we amuseerden ons rot, lachten ons te pletter en waren onder de indruk van het slot. Meer moet dat niet zijn, me dunkt.

gepubliceerd op 2/06/16, 14:21