>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Waarom ik lees

TITEL: Waarom ik lees

GENRE: essays

AUTEUR: Tim Parks

UITGEVERIJ: Arbeiderspers

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 17.99

BOEK: In 'Waarom ik lees' zijn gevarieerde essays gebundeld van de in Italië wonende Britse auteur Tim Parks. Allen draaien ze rond lezen, schrijven en de veranderende wereld van het boek.

Tim Parks vraagt zich af waarom hij andere boeken goed vindt dan zijn vrienden, staat stil bij het potentieel van het e-book of legt uit waarom hij vindt dat je als lezer in een boek mag stoppen. Zelfs als je het goed vindt.

Het schrijf- en leesenthousiasme van Tim Parks spat van de bladzijden en de essays vervelen nooit. Parks heeft een ruime en genuanceerde blik op de boekenwereld, en hoewel hij echt wel stellingen poneert, heb je nooit het gevoel dat die te nemen of te laten zijn.

Hij bekijkt de wereld van de lezer, van de schrijver en van literatuur in het algemeen en doet dit met een frisse kijk en open blik. Heerlijk leesvoer voor boekenliefhebbers.

Sparks is romancier, essayist, recensent en vertaler en heeft literaire voet aan grond in Italië, Engeland en Amerika en puurt daar heel wat kennis omtrent schrijven en lezen uit. Als vertaler heeft hij ook zijn strepen verdient, en ook daar weet hij met de nodige nuance en twijfels het één en het ander over te zeggen.

Knappe essay-bundel waar je het nodige van opsteekt! Leestip!

gepubliceerd op 18/06/16, 12:43