>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Point Blank

TITEL: Point Blank

GENRE: misdaad

AUTEUR: Richard Stark

UITGEVERIJ: Allison & Busby

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 10.95

BOEK: Bij Bloan (de imprint van Ballon-media waarin beeldromans verschijnen) verscheen enkele jaren geleden de 3-delige beeldroman 'De Jager' gebaseerd op het boek van Richard Stark. Het verhaal was bikkelhard en razendsnel en de tekeningen en stijl indrukwekkend.
We zochten de voorbije jaren dan ook naar het origineel, maar dat bleek geen sinecure te zijn.
Het boek verscheen oorspronkelijk als 'The hunter', maar dat was niet meteen meer te vinden. Het duurde nadien even voordat we uitsluitsel hadden dat 'Point Blank' hetzelfde verhaal was. Toen bleek het nog even wachten tot het weer beschikbaar was en eindelijk konden we aan het lezen slaan.

'Point blank' is het verhaal van Parker, een bankovervaller die aan niets of niemand verantwoording af te leggen heeft en jarenlang leeft volgens het principe één overval, zonder slachtoffers en dan rentenieren. Het kiest zijn zaakjes zelf en houdt zich gedeisd.
Tot het misloopt en Parker voor dood wordt achter gelaten door een partner in dienst van het misdaadsyndicaat. Parker heeft niet het geduld zijn straf uit te zitten, maar ontsnapt uit de gevangenis en wil niet rusten voor hij zijn deel van de buit terug heeft en wraak genomen heeft op de verrader.

Stark schrijft dit heerlijke wraakverhaal in een strak tempo met een strakke spanningsboog en Parker als kurkdroog en bikkelhard hoofdpersonage.

Daar smullen we van! Leestip

gepubliceerd op 18/06/16, 12:51