>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Arsène Lupin - Gentleman inbreker

TITEL: Arsène Lupin - Gentleman inbreker

GENRE: roman

AUTEUR: Maurice Leblanc

UITGEVERIJ: uitgeverij Oevers

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 16.50

BOEK: De Franse auteur Maurice Leblanc (1864 - 1941) schreef bij de aanvang van zijn schrijverscarrière voornamelijk psychologische romans, die door critici wel gesmaakt werden, maar commercieel geen succes waren. Rond de eeuwwisseling vroeg het magazine 'Je sais tout' hem om een avontuurlijk verhaal te schrijven.

Om aan die wens te voldoen, creëerde Leblanc het personage Arsène Lupin, een beetje geïnspireerd op Sherlock Holmes, maar aan de andere kant van de wet.
Een betere zet had Leblanc niet kunnen doen: Arsène Lupin werd een populaire publiekslieveling die nog heel wat romans, kortverhalen, novelles en later ook verfilmingen, theaterstukken en musicals mocht meemaken.

In het eerste deel 'Arsène Lupin - Gentleman inbreker' maken we kennis met dit mysterieuze, flamboyante personage dat zich midden de Parijse adel begeeft alsof het niets is, maar daarnaast zijn kleptomanie op intelligente en doordachte manier weet uit te leven.

Leblanc schets heden en verleden van Lupin aan de hand van negen kortverhalen, waarin we op frivole, speelse en hoogst amusante wijze kennis maken met de snuggere inbreker.

Leblanc laat verder zien dat hij kan schrijven en weet de verhalen telkens interessante invalshoeken en plots mee te geven.

Wil je wat aangename, verrassende vakantielectuur deze zomer? Wij zouden niet aarzelen: Arsène Lupin is uw man!

Leestip!

gepubliceerd op 24/06/16, 15:06