>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Yucca

TITEL: Yucca

GENRE: roman

AUTEUR: Peter Terrin

UITGEVERIJ: De Bezige Bij

GELEZEN DOOR: Gert

PRIJS: € 19.99

BOEK: Peter Terrin is een veelzijdig auteur met een prachtig taalregister die zichzelf met elk nieuw boek probeert uit te dagen en heruit te vinden. Dat resulteert in een even verscheiden als kwalitatief oeuvre, waarvan 'Yucca' inmiddels de 7de roman is.

Na het stilistisch ronduit indrukwekkende 'Monte Carlo', een tragisch verhaal over teleurstelling in prachtige taal verpakt, komt Terrin met een meeslepende roman (bijna een literaire thriller, moest die term al niet zo vaak verkracht zijn geweest door marketeers allerhande) omtrent twee personages die in hun leven opnieuw moeten beginnen.

Viktor (die je misschien nog kent uit Terrin's 2de roman 'Blanco') komt na 11 jaar uit de gevangenis, Renée (gebaseerd op Terrin's dochter en eerder aanwezig in het bekroonde Post Mortem) moet opnieuw beginnen na en hersenbloeding op jonge leeftijd.

Peter Terrin weeft een knap web rond de zoektocht van beiden naar wie ze zijn en welke rol ze mogelijk te vervullen hebben voor hun omgeving en zichzelf. De personages zijn sterk, knap en geloofwaardig uitgewerkt en ze bewegen zich binnen een fijn gesponnen en doordachte plot.

Yucca is een knappe roman over identiteit, wie we zijn of wie anderen denken dat we zijn. #leestip

gepubliceerd op 14/10/16, 12:54