>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Droom nummer negen

TITEL: Droom nummer negen

GENRE: roman

AUTEUR: David Mitchell

UITGEVERIJ: deze editie Querido (nu Nieuw Amsterdam)

GELEZEN DOOR: Gert

BOEK: Zonder ons daar terdege van bewust te zijn, moeten we voor onszelf eigenlijk wel toegeven dat we fan zijn van David Mitchell. We lazen met stijgende bewondering 'Wolkenatlas', waren diep onder de indruk van 'De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet' en lieten ons graag meeslepen door het originele en frisse 'Tijdmeters' en doorslag 'De doorgang'.

Dus toen we even met een vraagteken (wat te lezen?) boven ons hoofd door huis liepen en ons oog viel op het haast vergeten exemplaar van 'Droom nummer negen' van bovenvermeld auteur, hapten we gretig toe.

Opnieuw ontdekten we dat David Mitchell een prachtige verteller is, een verhalenschrijver pur sang en een verfrissende, lezenswaardige auteur.

In Droom nummer negen vertelt hij het verhaal van Eiji Miyake die naar Tokyo trekt op zoek naar zijn vader. Het boek grijpt zijn lezer meteen bij de lurven en laat die 424 eigenzinnige en verrassende bladzijden niet los.
Op zoek naar zijn vader krijgt Eiji af te rekenen met maffiosi, geisha's en detectives en vindt hij vreemde bondgenoten in goochelende pizzakoeriers en sociaal onaangepaste computernerds.
Met een strakke spanningsboog en een merkwaardig gevoel voor humor, weet Mitchell je leeshonger steeds weer te spijzen.
Heerlijk!

gepubliceerd op 7/01/17, 21:14