>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Onze vakantie

TITEL: Onze vakantie

GENRE: Tekstloos prentenboek

AUTEUR: Blexbolex

UITGEVERIJ: Clavis

GELEZEN DOOR: Linde

PRIJS: € 19.95

BOEK: 'Onze vakantie' is een kindernovelle die in talloze artistieke zeefdrukken het verhaal vertelt van een dochter, een vader en hun eigenwijze huisdier, een babyolifant. Het verhaal begint bij de dochter wiens sjaal meegesleurd wordt door de wind. Deze toevalswending zet vele andere gebeurtenissen in gang. Wat dochter en vader willen, blijkt niet altijd met elkaar te rijmen en soms zorgen de ongebreidelde streken van de speelse olifant dat er onenigheid ontstaat. Maar steeds overwint hun tedere vriendschap voor elkaar.
Het voorlezen van 'Onze vakantie' vraagt misschien een kleine voorbereiding omdat de tekstloze prenten zo talrijk zijn en de verhaallijn vele onverwachte fantasie- en droomzijsprongen maakt. Maar de extra moeite wordt ook wel beloond met schitterende sfeertaferelen waarin eindeloos te verdwalen valt. Van het donkere bos, tot de verkleedzolder tot bij het kampvuur van het avondfeest overal weten de prenten de juiste atmosfeer op te roepen.

Labels: Emotionele ontwikkeling, Taaluitlokkend, Fantasie, Koesterboek, Opgroeien, Wereldoriƫntatie, 4j+, Eerste lezer, 7j+

gepubliceerd op 10/10/20, 11:20