>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


De grootste ettertjes van de wereld

TITEL: De grootste ettertjes van de wereld

GENRE: Kortverhalen jeugd

AUTEUR: David Walliams

UITGEVERIJ: Clavis

GELEZEN DOOR: Linde

PRIJS: € 19.95

BOEK:
Vaak getipt als de nieuwe Roal Dahl, voor velen de clown van de jury van Britain's Got Talent en voor sommigen ook het frivole gezicht van talloze satirische en absurde sketches uit Little Britain.
David Walliams is een Britse comedian die zichzelf als jeugdschrijver heruitvond. Een carrièreswitch die hem geen windeieren gelegd heeft, want hij behoort momenteel tot een van de meest populaire jeugdschrijvers en weet kinderen in alle hoeken van de wereld kostelijk te vermaken met zijn knotsgekke, ondeugende en fantasierijke kortverhalen en jeugdromans. In het eerste volume van 'De grootste ettertjes ter wereld' verzamelt Walliams 10 portretten van de meest ellendige, smerige en monsterlijke kinderen ter wereld. Van de Blèrende Bertha tot Kwijlende Kwinten: hilariteit verzekerd!
Al snel ontdekte Walliams echter dat de Grootste Ettertjes Ter Wereld met veel meer waren dan de oorspronkelijke 10 die hij in zijn eerste boek verwerkt had, dus moesten er nog twee andere volumes volgen. Nadien bleek ook dat er tussen de juffen en de meesters ook heel wat ongure figuren zaten waardoor Walliams genoodzaakt was om ook daar een boek over uit te geven. Alleen maar goed nieuws voor de jonge lezers want als het eerste boek in de smaak valt, hoeft de leespret nog niet meteen op te houden.

Labels: Emotionele ontwikkeling, Sociale ontwikkeling, Fantasie, Humor, 7j+, 10j+

gepubliceerd op 16/11/20, 14:45