>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


De wilde tuin

TITEL: De wilde tuin

GENRE: non-fictie

AUTEUR: Hans van Cuijlenborg

UITGEVERIJ: Athenaeum Polak & Van Gennep

GELEZEN DOOR: Gert

BOEK: Helaas, waar we reikhalzend naar uitkeken, viel een beetje tegen. Als je als ondertitel meegeeft 'Handleiding tot lui tuinieren' dan had ik ook graag een effectieve handleiding gehad en geen ellenlange 'geschiedenis van de wilde tuin'.
Waar we gretig in begonnen, verzandde dan ook snel in diagonaal lezen en wat ons een mooie opzet leek, beoordeelden we uiteindelijk als een uitgerokken essay.
Hans van Cuijlenborg heeft veel goede bedoelingen, deed grondige research, maar slaagt er niet in om daar een begeesterend boekje van te maken.
De effectieve 'handleiding' beslaat uiteindelijk slecht een tiende van het totale boekje en blijft dan ook nog behoorlijk op de vlakte. Wel leuk en handig is de opsomming van planten en bloemen die zich uitstekend lenen tot 'verwilderen' in een wilde tuin.
Kortom: hoewel het boekje ons inspiratie gaf en we het niet als compleet tijdverlies beschouwen, schiet het duidelijk te kort. We raden de uitgever aan om het deftig in te korten, de vele herhalingen te schrappen en de tekst kritischer onder handen te nemen. Als dan ook de praktische handleiding wat uitgebreider en grondiger kan en het geheel in zakformaat aan 9,95 wordt uitgegeven, nemen we er met plezier een stapeltje van in huis.

gepubliceerd op 9/01/14, 14:15