>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Silo

TITEL: Silo

GENRE: spanning/thriller/scifi

AUTEUR: Hugh Howey

UITGEVERIJ: Uitgeverij Q

GELEZEN DOOR: Gert

BOEK: Ex-dakwerker en ex-scheepskapitein Hugh Howey besloot in de pen te kruipen en daar zijn we niet rouwig om.
Met 'Silo' schept Howey een unieke wereld waarin mensen onder de grond in een afgesloten silo leven (144 verdiepingen diep) omwille van de giftige buitenlucht. De ondergrondse samenleving is aan strenge regels gebonden met alle gevolgen van dien.
Howey schrijft met grote vaart en brengt zijn lezers meteen in de ban van de akelige dynamiek in de ondergrondse samenleving. Zijn karakters krijgen duidelijk vorm als waarachtige mensen van vlees en bloed die elk op hun manier omgaan met het leven in die afgesloten gemeenschap. Howey bouwt de plot zorgvuldig op en geeft er gaandeweg zoveel facetten aan dat je als lezer telkens weer verrast bent. 'Silo' hield ons onmiddellijk in de ban en lijkt ons geschikt voor een breed lezerspubliek.
Hoewel we vonden dat het verhaal (op zijn manier) mooi rond was, leerden we dat Howey er nog twee delen aan breidde en het boek nu verkocht wordt als de sensatie in het spoor van 'The Hunger Games-trilogie'. Ach ja, de marketeers hun ding, wij het onze. Of we de volgende delen gaan lezen, daar zijn we niet helemaal zeker van, maar 'Silo' was alvast alles wat een goed boek moet zijn: spannend, meeslepend, origineel en verfrissend.

gepubliceerd op 6/02/14, 14:28