>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


De zang van de vampiers (deel 1-14)

TITEL: De zang van de vampiers (deel 1-14)

GENRE: strip

AUTEUR: Eric Corbeyran & co

UITGEVERIJ: Daedalus

GELEZEN DOOR: Gert

BOEK: Ja, we zijn ook stripliefhebber en na een tip proefden we van de eerste delen van deze reeks, wat al gauw resulteerde in het gretig lezen van alle - momenteel in het Nederlands - beschikbare delen. De zang van de vampiers is een snelle reeks opgebouwd uit 3 seizoenen (1 & 2 zijn volledig en de eerste 2 delen van seizoen 3 verschenen ook al).
Eén van de sterktes van de reeks is dat de plot verre van eenzijdig is. Ja, het draait om vampiers, echter niet als cliché-Dracula's op zoek naar maagdenbloed, maar als mystiek ras dat qua geschiedenis en bestemming nauw verweven is met het menselijk ras.
De reeks focust niet alleen daarop, maar gebruikt dit uitgangspunt om verschillende lagen en verhaalstructuren uit te bouwen: wat doet een politicus met zijn kennis over vampiers? Hoe springt de medische wereld om met dit gegeven, waarom willens sommige hen dood en andere liever niet? En wat willen die vampiers eigenlijk zelf?

Wat ons helemaal tevreden stemt, is dat Corbeyran zijn personages en subplots zo menselijk en realistisch maakt: nooit is er slechts één kant van het verhaal en goed en kwaad zijn deelgebieden van grijs in plaats van zwart-witte tegenstellingen. Haal bovendien een goeie illustrator in huis en laat de inkleuring door vakmensen doen en steek tot slot je verhalen boordevol actie, mooie vrouwen en een geduldige opbouw en ja, we zijn fan.

gepubliceerd op 26/02/14, 21:32