>> Gelezen & Goedgekeurd

> Terug


Hatchet

TITEL: Hatchet

GENRE: jeugdroman

AUTEUR: Gary Paulsen

UITGEVERIJ: Simon & Schuster

GELEZEN DOOR: Gert

BOEK: De 13-jarige Brian Robeson stapt in een vliegtuigje op weg naar zijn vader die aan de andere kant van het land woont. Na de scheiding van zijn ouders - die door zijn hoofd blijft spoken - gaat hij voor het eerst terug naar zijn vader die houthakker is. Het noodlot slaat echter toe: de piloot krijgt een hartaanval en overlijdt achter de stuurknuppel. Brian slaagt erin het vliegtuig in de lucht te houden en vliegt door tot de benzine op is en het vliegtuig in een meer neerstort. Geblutst en geschramd weet Brian zich naar de oever te slepen waarna hij moederziel alleen in de Noord Canadese bossen terecht komt. Naast de kleren die hij aanheeft, beschikt Brian alleen over het bijl dat zijn moeder hem meegaf als afscheidscadeau.
Waar hij de eerste dagen nog denkt dat ze hem elke minuut zullen komen redden, maakt Brian al snel de klik dat hij op zijn eentje moet zien te overleven.

Gary Paulsen schreef een heerlijke avonturenroman met veel vaart, een sterk hoofdpersonage en straffe plot. De roman dateert uit 1987 en verwierf een cult-status. In 1990 werd hij verfilmd. Paulsen schreef nadien nog 4 delen over de avonturen van Brian, maar dit eerste deel is een afgerond geheel.

Zo lezen we ze graag: vlot geschreven, vol spanning en avontuur. Heerlijk boekje dit!

gepubliceerd op 19/12/14, 13:20